Vidovnjaci

Vidovnjaci su osobe koje su blagoslovljene darom vidovitosti. Krase ih posebne sposobnosti viđenja budućnosti. Njihovo šesto čulo omogućuje im da vide ono što je drugima nevidljivo. Mnogo od njih priznali su da su još u djetinjstvu shvatili da su drugačiji od ostalih, ali su se zbog straha borili ne bi li zatomili svoj dar. Okolina ih najčešće nije shvaćala te ih je čak prozivala za njihova predviđanja koja su se na kraju pokazala točnima. Mnogi su tek u kasnijoj dobi shvatili kakvu odgovornost njihov dar vidovitosti nosi i da im je dan s razlogom. Vidovnjaci pomažu ljudima da pronađu svoje najmilije, razriješe ljubavne i obiteljske probleme te se suoče sa stvarima koje su dosad gurali pod tepih.

Viđenje budućnosti dolaze im u snovima, u epizodama u kojima vide u dodiru s nečijom fotografijom ili osobnim predmetom ili iz energije koju osjete u razgovoru s nekim. Njihova kvaliteta mjeri se u uspješnosti njihovih predviđanja. No ono što prosječne vidovnjake razlikuje od najboljih jest činjenica da ovi potonji vide sveukupnu sliku, a to znači prošlost, sadašnjost i budućnost. Oni osobi daju kompletnu sliku i usmjeravaju je k putu koji je najbolji za njih.

Ni jedan medij ne može oslabiti dar vidovnjaka

Vidovnjaci se s osobom mogu povezati preko imena, osobnog predmeta ili fotografije. Na taj način mogu osjetiti nečiju energiju i na površinu izvući ono što se vezalo za nju. Mnogi su skeptični jer misle kako se vidovnjaci ne mogu povezati na pravilan način jer im smeta mediji između osobe kojoj proriču budućnost. No njihov je dar dovoljno snažan i ne može ga poljuljati ni jedan medij.

Vidovnjaci vide uroke i crnu magiju

Zavist je jedan od najvećih grijeha. Ni jedna ga generacija nije uspjela iskorijeniti, a čini se da ni neće. Neki idu korak dalje pa na osobe kojima se žele osvetiti bacaju uroke i kletve. Ljudi čak i kad im sve ide po krivu, ne sumnjaju da bi o tome moglo biti riječ. Vidovnjaci iz energije osobe vide je li netko bacio urok na vas.

Vidovnjaci pomažu o potrazi za nestalim osobama

Vidovnjaci svoje posebne sposobnosti koriste i u pronalasku nestalih osoba. Oni, naročito u anglosaksonskom svijetu, sudjeluju i pomažu u radu policije. Kod nas takva vrsta suradnje još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, ali i to se poboljšava. Njihovo je šesto čulo pomoglo ponovno ujediniti obitelji. Na njihov se dar oslanja i moćni FBI, osobito kad su u pitanju dugo neriješeni slučajevi.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (450 ocjena)