Astro centar Zagreb

Hrvatska je mala zemlja, a Zagreb najmnogoljudniji grad pa ne treba čuditi da se većina astrologa i drugih ezoteričara sjatila baš tu. Zagreb ima dugu povijest kao obrazovni centar. Pojedinim predavačima koji održavaju radionice na ovu temu puno je lakše pronaći adekvatan prostor i privući dovoljan broj učenika nego u nekom drugom gradu.

Prednosti Zagreba kao grada s najvećim brojem astro centara

Prednost Zagreba u odnosu na ostatak zemlje je i u tome što se lakše može stupiti u kontakt s astrolozima odnosno lakše se mogu dobiti konzultacije uživo. S obzirom da je Zagreb već desetljećima kulturni i sveučilišni centar zemlje, u njemu vlada veća tolerantnost prema drugima i drugačijima. Nije uobičajeno baviti se astrologijom ili nekim drugim vidom ezoterije pogotovo kada je čovjekov pristup ozbiljan. Vrlo lako se može naići na osudu što nikada nije ugodno. U drugim, manjim i zadrtijim mjestima ezoteričar se može naći u situaciji da je potpuno izoliran od strane okoline. Zagreb, stoga predstavlja svojevrsno rasadište astrologa i drugih ezoterijskih znanja. U njemu ima najviše tečajeva, škola i radionica. Zagreb je domaćin Interlibera, velikog sajma knjiga gdje ljubitelji astrologije mogu pronaći literaturu po povoljnim cijenama. Tu su i antikvarijati, također namijenjeni knjigama. Sve je ovo vrlo važno za kulturu općenito pa onda i za razvoj proučavanja i primjene ezoterijskih znanja. Zagreb po ovom pitanju je u laganoj prednosti u odnosu na Ljubljanu, Budimpeštu ili Sarajevo. Beograd se eventualno može nositi sa Zagrebom.

Astro centar okuplja najbolje zagrebačke stručnjake

Astrologija i općenito uzevši tajna znanja i Zagreb idu ruku pod ruku. Koncentracija praktikanata u gradu je velika što dovodi do toga da među njima ne cvjeta ljubav. Međutim, od malo konkurencije ne boli glava. Pod astro centrom Zagreb se ponajprije misli na firme koje na tržištu nude uslugu savjetovanja uz pomoć ezoterijskih tehnika. Takvih je najviše upravo u Zagrebu. Međutim, astro centar Zagreb je i naziv za sva mjesta koja okupljaju astrologe i zaljubljenike u druge ezo grane kao što je dugogodišnja strukovna organizacija astrologa, a tu su i škole i radionice gdje se astrologija uči.

Kako postati dijelom astro centra u Zagrebu

Ne postoji specijalna procedura kada se želi postati dijelom astro centra Zagreb. Ovisi što osobu zanima. Ako želi u astro centru Zagreb naučiti astrologiju dovoljno je za određenu sumu novca upisati tečaj. Ako želi raditi kao savjetnik u astro centru, e tu je ipak potrebno imati određeno predznanje i štogod iskustva. Ako želi ispijati kave s astrolozima, i to može tako što će posjetiti neko od besplatnih predavanja.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (523 ocjena)