tarot ljubavi

Veliki broj tarot špilova je posvećen ljubavi. Zaljubljenici u tarot su otišli toliko daleko da su osmislili čitave špilove posvećene isključivo ovoj temi. U ovom tekstu neću ulaziti u detalje mnogih špilova posvećenih ljubavi već ću se fokusirati na samo jednu kartu koja najbolje dočarava sve moguće životne ljubavne situacije. U klasičnim tarot kartama poznata je kao velika arkana Ljubavnici. Samo pitaj tarot i dobit ćeš odgovore na pitanja iz ljubavi.

Tarot ljubavi – Ljubavnici

Glavno značenje ove karte je strast. Kada se Ljubavnici pojave u otvaranju sve snažne emocije su upaljene u osobi. Očigledno je da se radi o karti ljubavi i odnosa. Sve ono što je emotivno i fizički ugodno ispoljit će se preko ove tarot karte; srodne duše, seks pa i brakovi se mogu predvidjeti preko ove karte. Obično, strast je dobra stvar. Međutim, kod negativnih čitanja pojedini tumači tarota će predvidjeti probleme jer će odnos postati previše intenzivan. Nadalje, tumačenje koje obuhvaća ovu kartu može najaviti preljubništvo. Ljubavnici često označavaju vrijeme kada prijateljska ili emotivna veza postane tjelesna. Ako se sumnja na nevjeru nije loše provjeriti da li se u otvaranju pojavljuju trojka mačeva ili petica pehara. Ako, pak, pitač nije zainteresiran za moguću nevjeru, Ljubavnici ukazuju da će se “zagrijati” za postojeću ili novu osobu (ovisno o kontekstu životne situacije). To će mu oduzimati puno vremena i energije. Nadalje, Ljubavnici često sugeriraju da osoba ima izbor. To znači da će osoba u budućnosti odabrati ono što voli. Obično, to dovodi do napretka osim ako okolne karte ne sugeriraju drugačije.

Tarot ljubavi – otvaranje za ljubav

Poprilično je očito da je ova karta jako dobra za pitanja ljubavnog karaktera i uopće odnosa. Kada se dvije srodne duše pronađu, Ljubavnici se najčešće pojave u otvaranju. Ako se karta pojavi na poziciji konačnoga odgovora, mogu se očekivati pozitivni rezultati u vezi odnosa. U slučaju da osobu zanima kako ju partner doživljava, Ljubavnike je dobro dobiti. Ako se radi o simpatiji, ovo je jako dobar znak da je druga strana zainteresirana za pitača. Jedini slučaj kada Ljubavnici nisu dobrodošli u otvaranju je u situaciji kada je pitač u ulozi ljubavnika ili ljubavnice. U ovom slučaju partner neće izaći iz veze zbog pitača. Želi samo seks. Ovo je posebice istinito ako se u okolnim kartama pojave Kralj (za ženu) ili Kraljica (za muškarca).

Tarot ljubavi u pozitivnom i negativnom čitanju

U pozitivnom čitanju Ljubavnici mogu predvidjeti:

– pravu ljubav

– kvalitetnu seksualnu vezu

– strastvene osjećaje

– donošenje ispravne odluke

– kraj nevoljama

U negativnom čitanju Ljubavnici mogu predvidjeti:

– ljubavne afere i nevjeru

– biti zainteresiran isključivo za tijelo

– iskušenje

– donošenje loše odluke

– strast koja postane opsesija

U slučaju da se želi dobiti odgovor s DA ili NE, Ljubavnici obično znače da pogotovo ako je pitač zabrinut u vezi donošenja ispravne odluke. No, uvijek treba obratiti pažnju na okolne karte. Ako su isuviše teške, odluku neće biti lako donijeti odnosno vrlo vjerojatno će se donijeti odluka koja će polučiti loše rezultate ili rezultata uopće neće biti.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (252 ocjena)