Kako postati tarot majstor

Kako postati tarot majstor

Pitajte svog omiljenog savjetnika kako postati tarot majstor

Na raznim mrežnim web stranicama na internetu se oglašavaju razne škole tarota, radionice tarota i informativna predavanja o tarotu, no kako znati komu vjerovati. Ima načina, pitajte svog omiljenog savjetnika kako postati tarot majstor, jer ako mu vjerujete dok vas savjetuje o svim drugim životnim pitanjima, možete mu vjerovati i o preporuci od koga ćete najbolje naučiti tarot.

Mnogi se pitaju može li se i kako postati tarot majstor samo uz pomoć literature, no vrlo malo ljudi uspije naučiti tarot iz literature, zato što je knjiški moguće “nabiflati” svu dostupnu građu i ne znati primijeniti naučeno. Praksa čini majstora, zato ćete, ako učite iz dostupnih izvora kada počnete vježbati često trebati pomoć svog omiljenog tarot savjetnika da vam razjasni nejasnoće i dileme, a i da vam potvrdi ispravna tumačenja, tako ćete steći sigurnost i samopouzdanje i nećete odustati od učenja na pola puta. Važno je imati barem neko vođenje kroz proces učenja jer se pogrešno naučene stvari teško ispravljaju.

Kako postati tarot majstor i može li to svatko

Moglo bi se reći da tarot može naučiti svatko, ali majstor tarota može postati samo osoba posvećena stalnom učenju. I to bi bio odgovor na pitanje kako postati tarot majstor i može li to naučiti svatko, deklarativno može, ali mnogi završe i po nekoliko škola tarota, a nikada se ne odvaže za samostalan rad. Ne učine to zbog nesigurnosti, zbog straha da ne pogriješe, zbog gomile informacija koje su usvojili i ne znaju ih primijeniti.

Kako postati tarot majstor, ako o tome razmišljate prvo testirajte svoju intuiciju, svoju sposobnost za apstraktno mišljenje, imaginaciju i otvaranje simbolima. Što imate bolje obrazovanje i šira opća znanja iz kulture, umjetnosti, psihologije i duhovnih područja, bolji ste kandidat za studenta tarota. Ne smijete nikako misliti da je tehnika rada važnija od onoga što intuitivno osjećate u odnosu prema svakoj karti u kontekstu odgovaranja na neko konkretno pitanje, jer dobar tehničar može postati svatko, a vrstan majstor malo tko.

Kako postati tarot majstor i kako vježbati tarot čitanje kod samoobrazovanja

Rad sa kartama ima nešto magično u sebi što snažno privlači mnoge ljude, pa ipak tarot nije magija kao što ga neki laici olako i iz neznanja nazivaju, tarot je samo alat kojim treba znati rukovati. recimo da ste odlučili sami učiti iz literature, prvo morate naučiti kako postati tarot majstor i kako vježbati tarot čitanje kod samoobrazovanja, kako uočiti i eliminirati moguće pogreške u radu. Vježbe s pitanjima na koja već znate odgovor je dobar način.

No i kod vježbi sa unaprijed poznatim odgovorima tarot vas može iznenaditi i zbuniti. Kako postati tarot majstor sa takvim paradoksima, vodite dnevnik vježbanja, zapišite svako pitanje, dobiveni odgovor, to jest svoje tumačenje tog odgovora i datum, a kada vrijeme i događaji potvrde vaš odgovor, porast ćete u vlastitim očima. Ako vas vrijeme i događaji demantiraju, ponovo proanalizirajte svoje tumačenje dobivenog odgovora, otkrijte gdje ste pogriješili, na greškama se najbolje uči i sigurno ih nećete ponoviti.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (328 ocjena)