Kako izgledaju tarot karte

Kako izgledaju tarot karte

Kako izgledaju tarot karte i od čega se sastoje?

Špil tarot karata se sastoji od ukupno sedamdeset i osam karata. Svaka karta krije svoje jedinstveno značenje koje se može pokazati kao pozitivno ili negativno (što će ovisiti od osobe do osobe). Proricatelji najčešće biraju špilove koji odgovaraju njihovim sposobnostima te sklonostima. Kako izgledaju tarot karte i od čega se sastoje? Špil tarota se ukupno sastoji od sedamdeset i osam karata koje se razdvajaju na Malu i Veliku Arkanu. Mala Arkana broji pedeset i šest karata, dok Velika Arkana broji dvadeset i dvije karte.

Što zapravo predstavlja Arkana u tarotu? Riječ Arkana se izravno povezuje s riječi “Tajna” – što se pokazuje kao savršeni mistični spoj ukoliko uzmemo u obzir simbole koji se pokazuju na tarot kartama. U svijetu tarota, proricatelj može raditi samo s Velikom ili Malom Arkanom, kao i s cjelokupnim špilom. Kako izgledaju tarot karte? Važno je naglasiti da danas postoji preko stotinu različitih tipova tarot karti, iako je njihovo značenje blisko. Svake tarot karte na sebi sadrže simbole koje povezujemo sa scenarijima u našim životima.

Kako izgledaju tarot karte i što nam one govore?

Tarot špil dijelimo na Malu i Veliku Arkanu. Mala Arkana donosi pedeset i šest karata koje se dalje dijele na sljedeći način: Četrdeset karata na numerirane, šesnaest karata na dvorske karte. Numerirane karte će se dodatno podijeliti na četiri znaka – Štapovi za element vatre, pehari kao element vode, mačevi kao element zraka te diskovi kao element zemlje. Preostalih šesnaest dvorskih karata se također dijele na četiri skupine gdje pronalazimo likove kralja, kraljice, viteza i sluga. Koja je uloga Male Arkane?

Uloga navedenih karata je opisati određeni period u životu osobe. Kako izgledaju tarot karte? Velika Arkana predstavlja srce samog tarota, ona na sebe veže duhovni, intelektualni, emocionalni te fizički aspekt svake osobe. Ona označava prošlost, sadašnjost te budućnost i otkriva moguće scenarije i utjecaje u životu pojedinca. Kako izgledaju tarot karte? Tarot karte nam daju odgovore na pitanje o sudbini određene osobe. Ukoliko želite saznati svoji sudbinski put, tada se s punim povjerenjem možete obratiti stručnjacima na zara tarot.

Kako izgledaju tarot karte i kako ih tumačiti?

I dok često čujemo kako je tarot alat za proricanje budućnosti, zaboravlja se spomenuti kako je on i veoma moćan alat u pronalaženju pravih sebe, pronalaženju unutarnjeg JA! Znamo kako izgledaju tarot karte, no kako ih tumačiti, što one predstavljaju? Tarot je otvorena knjiga našeg života. On nam pokazuje naše najdublje i najskrivenije osjećaje, on je ključ naše unutarnje mudrosti. Svaki tarot majstor će vam objasniti kako u sinkronicitetu ne postoji vidna razlika između unutarnjeg i vanjskog JA. Ono što dajemo vanjskom svijetu – primamo natrag, i to čini krug života.

Kako se tumače tarot karte? Ovisno o tome što vas zanima, tarot majstor otvara tarot karte i tako dobiva određene odgovore. Odgovori u kartama se baziraju na vašoj energiji i osjećajima, točnije, karte su ogledalo vašeg unutarnjeg stanja. Kako izgledaju tarot karte kada će se čitat će ovisiti o vašem upitu i onome što zapravo želite saznati. Važno je za zapamtiti kako tarot nije samo alat za proricanje budućnosti, riječ je o alatu koji nam pruža bolji uvid u nas same i naš životni put na ovome svijetu.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (574 ocjena)